powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Slama (5437 views - Nature & Plants)

Slama u širem smislu predstavlja suhe stabljike svih ratarskih kultura a u strogom smislu samo osušene stabljike žitarica (pšenica, raž, ječam...). Sijeno se za razliku od slame proizvodi uglavnom od trava, ili i npr. djeteline, koje se nakon košnje osuši. Sijeno se uglavnom koristi kao stočna hrana. Slama se uglavnom koristi u stajama za domaće životinje, kao biogorivo, građevinski materijal, ili kao materijal za izradu kućnih ukrasnih predmeta. U prošlosti je služila i kao punjenje za madrace.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Slama

Slama

Slama u širem smislu predstavlja suhe stabljike svih ratarskih kultura a u strogom smislu samo osušene stabljike žitarica (pšenica, raž, ječam...).

Sijeno se za razliku od slame proizvodi uglavnom od trava, ili i npr. djeteline, koje se nakon košnje osuši. Sijeno se uglavnom koristi kao stočna hrana.

Slama se uglavnom koristi u stajama za domaće životinje, kao biogorivo, građevinski materijal, ili kao materijal za izradu kućnih ukrasnih predmeta.

U prošlosti je služila i kao punjenje za madrace.

Vanjske poveznice

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke na temu: Slama.

Povezani članciThis article uses material from the Wikipedia article "Slama", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Nature & Plants

3d,model,rendering,library,tree,bush,flower,landscape,design,architecure,plant