powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Prognoza (6538 views - Medical & Health)

Prognoza (starogrčki, πρóγνωσις prognosis-doslovno, "predznanje", "znanje unaprijed") označava izjavu o budućnosti, koje je rezultat ljudske sposobnosti pri uporabi iskustva, intuicije i znanstvenih metoda. Metode uključuju procjene ili saznanja o uvjetima ili razvitcima koji bi se mogli dogoditi u budućnosti. Za razliku od hipoteza, prognoze ocjenjuje razinu pouzdanosti. U usporedbi s jednostavnim predviđanjem temelji se na znanstvenim dokazima. Znanost i metodologija koja se bavi prognozama je prognostika a u širem smislu futurologija. . (Alan Kay, računalni znanstvenik)
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Prognoza

Prognoza

Ovo je glavno značenje pojma Prognoza. Za druga značenja, pogledajte Prognoza (razdvojba).

Prognoza (starogrčki, πρóγνωσις prognosis-doslovno, "predznanje", "znanje unaprijed") označava izjavu o budućnosti, koje je rezultat ljudske sposobnosti pri uporabi iskustva, intuicije i znanstvenih metoda.

Metode uključuju procjene ili saznanja o uvjetima ili razvitcima koji bi se mogli dogoditi u budućnosti.

Za razliku od hipoteza, prognoze ocjenjuje razinu pouzdanosti. U usporedbi s jednostavnim predviđanjem temelji se na znanstvenim dokazima.

Znanost i metodologija koja se bavi prognozama je prognostika a u širem smislu futurologija.

„Najbolji je način predviđanja budućnosti izmisliti ju.”
()

. (Alan Kay, računalni znanstvenik)

Povezani članci


Nedovršeni članak Prognoza koji govori o statistici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.This article uses material from the Wikipedia article "Prognoza", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Medical & Health

3D,virus,bacteria,medicine, molecule,atom,chemistry,labor,desease,medical