powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Lijek (9780 views - Medical & Health)

Lijek je pripravak koji smanjuje simptome neke bolesti, sprječava je ili je iscjeljuje. Može biti prirodnog ili sintetičkog (umjetnog) podrijetla. Najpoznatiji lijek je penicilin, napravljen oko 1930. Ako se lijek uzima nekontrolirano i iznad doze, može uzrokovati ovisnost. Lijek može biti u obliku praha, tablete, kapsule, sirupa, itd. Većina ih je primijenjena za oralnu upotrebu. Neki se lijekovi primjenjuju na kožu (najčešće su u obliku gela ili masti), uglavnom da se spriječe kožne bolesti.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Lijek

Lijek

Lijek je pripravak koji smanjuje simptome neke bolesti, sprječava je ili je iscjeljuje. Može biti prirodnog ili sintetičkog (umjetnog) podrijetla. Najpoznatiji lijek je penicilin, napravljen oko 1930. Ako se lijek uzima nekontrolirano i iznad doze, može uzrokovati ovisnost.

Lijek može biti u obliku praha, tablete, kapsule, sirupa, itd. Većina ih je primijenjena za oralnu upotrebu. Neki se lijekovi primjenjuju na kožu (najčešće su u obliku gela ili masti), uglavnom da se spriječe kožne bolesti.This article uses material from the Wikipedia article "Lijek", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Medical & Health

3D,virus,bacteria,medicine, molecule,atom,chemistry,labor,desease,medical