powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Prijateljstvo (7236 views - Entertainment)

Prijateljstvo je pozitivan odnos između dvoje ili više ljudi, koji osjećaju međusobnu simpatiju i povjerenje. Osobe u prijateljskom odnosu se nazivaju "prijatelj" ili "prijateljica". Pojam se uobičajeno odnosi na osobe koje nisu u obiteljskoj vezi. Prijateljstvo se temelji na ljubavi, povjerenju i međusobnom uvažavanju. Prijateljska veza se "sklapa", a ako ide prema kraju, "hladi" se. U širem smislu "prijateljstvo" može označavati dobre i često ugovorno regulirane političke odnose između naroda ili država. Međunarodni dan prijateljstva obilježava se 31. srpnja.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Prijateljstvo

Prijateljstvo

Prijateljstvo je pozitivan odnos između dvoje ili više ljudi, koji osjećaju međusobnu simpatiju i povjerenje. Osobe u prijateljskom odnosu se nazivaju "prijatelj" ili "prijateljica". Pojam se uobičajeno odnosi na osobe koje nisu u obiteljskoj vezi.

Prijateljstvo se temelji na ljubavi, povjerenju i međusobnom uvažavanju. Prijateljska veza se "sklapa", a ako ide prema kraju, "hladi" se.

U širem smislu "prijateljstvo" može označavati dobre i često ugovorno regulirane političke odnose između naroda ili država.

Međunarodni dan prijateljstva obilježava se 31. srpnja.[1]

  1. Kada se slavi Dan prijateljstva?, vijesti.rtl.hr, pristupljeno 31. siječnja 2019.


This article uses material from the Wikipedia article "Prijateljstvo", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Entertainment

Entertainment