powered by CADENAS

Social Share

Haski (21728 views - Animals)

Haskiji su srednje veliki psi posebno uzgojeni za preživljavanje u polarnim uvjetima. Srodni su samojedima i aljaskim malamutima. Postoje dvije vrste haskija - krupniji sibirski i malo manji, aljaski. I jedni i drugi imaju plave ili smeđe oči, a 20 posto ih ima jedno plavo, a drugo smeđe oko. Neki pretpostavljaju da je ta pasmina vučje krvi.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Haski

Haski

Haski

Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 (Wolfgang Hägele).

Haskiji su srednje veliki psi posebno uzgojeni za preživljavanje u polarnim uvjetima. Srodni su samojedima i aljaskim malamutima.

Postoje dvije vrste haskija - krupniji sibirski i malo manji, aljaski. I jedni i drugi imaju plave ili smeđe oči, a 20 posto ih ima jedno plavo, a drugo smeđe oko. Neki pretpostavljaju da je ta pasmina vučje krvi.

Opis

Prosječan životni vijek iznosi 12-15 godina.

Nervozni su samo kad im je dosadno, kad se ne kreću dovoljno, te obično nisu agresivni prema ostalim psima. Iznimno su inteligentni, samostalni, ali i samovoljni. Haskiji obožavaju snijeg i trčanje u zaprezi.

Farma haskija u mjestu Kapalamaki, nedaleko od Rovaniemija u Finskoj, ima cca 160 sibirskih i aljaskih haskija.

Vanjske poveznice

U Wikimedijinu spremniku nalazi se još gradiva na temu: Haski


Nedovršeni članak Haski koji govori o životinjama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.This article uses material from the Wikipedia article "Haski", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Animals

3D,data,libary,model,catalog,rendering,skull,bone,animal,reptile,bird,insect,mammal,class,classification,order,family,species,genus