powered by CADENAS

Social Share

Lopata (10648 views - Basics)

Lopata je alat za ručno kopanje ili premještanje rasutih materijala, kao što su primjerice tlo, ugljen, šljunak, snijeg, pijesak, ili rude. Lopate su vrlo rasprostranjen alat koji se rabi u poljoprivredi, građevini i vrtlarstvu. Većina lopata su ručni alat koji se sastoji od širokog sječiva s rubovima ili strane koja je pričvršćena na sredini za ručku. Obično su izrađene od čeličnog lima ili tvrde plastike. Ručke lopata obično izrađene od drveta (primjerice od javora).
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Lopata

Lopata

Lopata je alat za ručno kopanje ili premještanje rasutih materijala, kao što su primjerice tlo, ugljen, šljunak, snijeg, pijesak, ili rude. Lopate su vrlo rasprostranjen alat koji se rabi u poljoprivredi, građevini i vrtlarstvu.

Većina lopata su ručni alat koji se sastoji od širokog sječiva s rubovima ili strane koja je pričvršćena na sredini za ručku. Obično su izrađene od čeličnog lima ili tvrde plastike. Ručke lopata obično izrađene od drveta (primjerice od javora).

Vanjske poveznice

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Lopata


This article uses material from the Wikipedia article "Lopata", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Basics

3d,cad,model,library,download,drawing,step,cad blocks,basics,university,highschool,college,grammer school,statistics,3dprinted