powered by CADENAS

Social Share

Tava (10461 views - Basics)

Tava je metalna plitka kuhinjska posuda s produženom drškom namijenjena za prženje hrane. Može biti od čelika, aluminija, bakra ili metalne legure. U novije vrijeme se proizvode tave obloženi sa unutarnje strane teflonom. Za prženje u tavama sa teflonom potrebno je manje jestivog ulja ili masti a hrana se tijekom prženja ne lijepi za dno posude. Još modernija unutrašnja obloga tava je sinterirana keramika na kojoj se jelo može peći i pržiti bez ikakvih dodanih masnoća. Riječ "tava" je turskog podrijetla.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Tava

Tava

Tava je metalna plitka kuhinjska posuda s produženom drškom namijenjena za prženje hrane. Može biti od čelika, aluminija, bakra ili metalne legure.

U novije vrijeme se proizvode tave obloženi sa unutarnje strane teflonom. Za prženje u tavama sa teflonom potrebno je manje jestivog ulja ili masti a hrana se tijekom prženja ne lijepi za dno posude. Još modernija unutrašnja obloga tava je sinterirana keramika na kojoj se jelo može peći i pržiti bez ikakvih dodanih masnoća.

Riječ "tava" je turskog podrijetla.

Povezani članciThis article uses material from the Wikipedia article "Tava", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Basics

3d,cad,model,library,download,drawing,step,cad blocks,basics,university,highschool,college,grammer school,statistics,3dprinted