powered by CADENAS

Social Share

Pagani (16922 views - Brands)

Pagani je tvornica supersportskih automobila iz Italije. Osnivač i vlasnik je argentinac talijanskih korijena i bivši djelatnik Lamborghinija Horacio Pagani. Konstukcija prvog Paganijevog automobila počela je 1992. godine, a auto je trebao nositi naziv Fangio F1 u čast peterostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Juan Manuel Fangia. No Fangio je preminuo 1995. pa je odlučeno da će se automobil zvati Zonda. 1994. je dogovoreno da će Mercedes posuditi svoje V12 motore. Automobil je predstavljen 1999. na auto salonu u Ženevi. Do danas je model doživio nekoliko izmjena, kako u eksterijeru, tako i u pogledu snage motora. Za 2009. godinu je najavljen potpuno novi model, ovoga puta s V8 motorom iz Mercedes SLR McLarena.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Pagani

Pagani

Pagani
Vrsta Privatno vlasništvo
Osnovana 1992.
Osnivač(i) Horacio Pagani
Sjedište
Sjedište San Cesario sul Panaro, Italija
Djelatnost(i) automobilska
Proizvodi automobili
Web stranica http://www.paganiautomobili.it

Pagani je tvornica supersportskih automobila iz Italije. Osnivač i vlasnik je argentinac talijanskih korijena i bivši djelatnik Lamborghinija Horacio Pagani.

Konstukcija prvog Paganijevog automobila počela je 1992. godine, a auto je trebao nositi naziv Fangio F1 u čast peterostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Juan Manuel Fangia. No Fangio je preminuo 1995. pa je odlučeno da će se automobil zvati Zonda. 1994. je dogovoreno da će Mercedes posuditi svoje V12 motore. Automobil je predstavljen 1999. na auto salonu u Ženevi. Do danas je model doživio nekoliko izmjena, kako u eksterijeru, tako i u pogledu snage motora. Za 2009. godinu je najavljen potpuno novi model, ovoga puta s V8 motorom iz Mercedes SLR McLarena.

Vanjska poveznicaThis article uses material from the Wikipedia article "Pagani", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Brands

3D,brand,good,trademark,company,copyright,good