powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Stol (13546 views - Interior Design)

Stol je komad namještaja koji ima radnu površinu za obavljanje raznih aktivnosti. Stolovi imaju noge (najčešće četiri) na kojima stoji radna površina, tako da je on podignut od poda. Uglavnom je predviđen za više osoba, ali može biti i za jednu osobu. Stolovi su dijelovi namještaja koji se mogu micati, ali postoje i stolovi koji su učvršćeni za pod ili za zid. Obično se oko njih raspoređuju stolice za sjedenje, a mogu biti i stolovi kraj kojih se stoji. Stolovi mogu biti raznih veličina pa i sklopivi (za kampiranje i sl.). Dijele se prema namjeni ili prema materijalu od koga su napravljeni. Stolove su među prvima koristili Egipćani i Kinezi. Stari Grci i Rimljani dodatno su usavršili stolove i proširili njihovu upotrebu.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Stol

Stol

Stol

Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 (Eric Pöhlsen).

Ovo je glavno značenje pojma Stol. Za druga značenja, pogledajte Stol (razdvojba).

Stol je komad namještaja koji ima radnu površinu za obavljanje raznih aktivnosti.

Stolovi imaju noge (najčešće četiri) na kojima stoji radna površina, tako da je on podignut od poda. Uglavnom je predviđen za više osoba, ali može biti i za jednu osobu. Stolovi su dijelovi namještaja koji se mogu micati, ali postoje i stolovi koji su učvršćeni za pod ili za zid. Obično se oko njih raspoređuju stolice za sjedenje, a mogu biti i stolovi kraj kojih se stoji. Stolovi mogu biti raznih veličina pa i sklopivi (za kampiranje i sl.).

Dijele se prema namjeni ili prema materijalu od koga su napravljeni.

Stolove su među prvima koristili Egipćani i Kinezi. Stari Grci i Rimljani dodatno su usavršili stolove i proširili njihovu upotrebu.

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Stol


This article uses material from the Wikipedia article "Stol", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Interior Design

3D,interior,architecture,furniture,kitchen,sanitary,bath,design,art