powered by CADENAS

Social Share

Igračka (12519 views - Game & Play & Gamification)

Igračka je predmet koje se koristi za igranje. Pojam se obično povezuje s djecom ili kućnim ljubimcima, ali i odrasle osobe i životinje u divljini ponekad se igraju s igračkama Igračke su relevantni za razvoj djece kroz učenje i stjecanje različitih vještina i sposobnosti. Kod djece služi i za pripremu svojih budučih uloga i socijalizacije u društvu. Kroz igranje se imitiraju neke određene aktivnosti iz svakodnevnog života. Igračke su koristila djeca još u antička doba. U današnje vrijeme, proizvodnja igračaka, a trgovinama je važan sektor globalne privrede, i to je razlog za česte kritike na račun kvalitete dostupnih igračaka i njihove podobnosti za razvoj djece.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Igračka

Igračka

Igračka

Igračka je predmet koje se koristi za igranje. Pojam se obično povezuje s djecom ili kućnim ljubimcima, ali i odrasle osobe i životinje u divljini ponekad se igraju s igračkama

Igračke su relevantni za razvoj djece kroz učenje i stjecanje različitih vještina i sposobnosti. Kod djece služi i za pripremu svojih budučih uloga i socijalizacije u društvu.

Kroz igranje se imitiraju neke određene aktivnosti iz svakodnevnog života.

Igračke su koristila djeca još u antička doba.

U današnje vrijeme, proizvodnja igračaka, a trgovinama je važan sektor globalne privrede, i to je razlog za česte kritike na račun kvalitete dostupnih igračaka i njihove podobnosti za razvoj djece.

Podjela

Ovisno o dobi djece rade se razni tipovi igračaka. Novorođenčad i djeca dok još nisu prohodala vole igračke koje rade buku (šuškalice), u to doba djeca svijet oko sebe raspoznaju i otkrivaju opipom pa igračke s malim dijelovima nisu prikladne da ih djeca ne bi progutala.

Povezani članci

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Igračka


This article uses material from the Wikipedia article "Igračka", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Game & Play & Gamification

3d,model,playground,board games,computer,strategy,thinktank