powered by CADENAS

Social Share

Labirint (9555 views - Basics)

Labirint je struktura koja ima jedan ulaz koji je ujedno i izlaz, te stazu koja vijuga ili više puta skreće i vodi do jednog središta. Pogrešno je mišljenje da se u labirintu može izgubiti. Naime, labirint nema raskrižja i slijepe ulice. Ipak, za takvu strukturu u hrvatskom jeziku se također koristi izraz labirint. Na engleskom jeziku za takvu strukturu se koristi izraz maze, a za labirint labyrinth.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Labirint

Labirint

Labirint

Labirint je struktura koja ima jedan ulaz koji je ujedno i izlaz, te stazu koja vijuga ili više puta skreće i vodi do jednog središta.

Pogrešno je mišljenje da se u labirintu može izgubiti. Naime, labirint nema raskrižja i slijepe ulice. Ipak, za takvu strukturu u hrvatskom jeziku se također koristi izraz labirint. Na engleskom jeziku za takvu strukturu se koristi izraz maze, a za labirint labyrinth.

Vanjske poveznice

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke na temu: Labirint.


This article uses material from the Wikipedia article "Labirint", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Basics

3d,cad,model,library,download,drawing,step,cad blocks,basics,university,highschool,college,grammer school,statistics,3dprinted