powered by CADENAS

Social Share

Indijski lotos (13558 views - Nature & Plants)

Indijski lotos (lat. Nelumbo nucifera ) je vodena zeljasta biljka koja raste u vodama toplih predjela Azije (Indija i Vijetnam), Afrike i sjeveroistočne Australije. Posjeduje debele i okrugle listove i ružičaste cvijetove. Sjemenje sadrži škrob i rabe se u prehrani. U mitologiji, lotos je biljka čijim su se plodovima hranili Lotofazi, narod stare Afrike. Tko bi okusio njene plodove - zauvijek bi ostao u zemlji Lotofaga.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Indijski lotos

Indijski lotos

Indijski lotos
Indijski lotos

Status zaštite

Sistematika
Carstvo: Plantae
Koljeno: Magnoliophyta
Razred: Magnoliopsida
Red: Proteales
Porodica: Nelumbonaceae
Rod: Nelumbo
Dvojno ime
Nelumbo nucifera
Gaertn., 1788
Područje života

Indijski lotos (lat. Nelumbo nucifera ) je vodena zeljasta biljka koja raste u vodama toplih predjela Azije (Indija i Vijetnam), Afrike i sjeveroistočne Australije. Posjeduje debele i okrugle listove i ružičaste cvijetove. Sjemenje sadrži škrob i rabe se u prehrani.

U mitologiji, lotos je biljka čijim su se plodovima hranili Lotofazi, narod stare Afrike. Tko bi okusio njene plodove - zauvijek bi ostao u zemlji Lotofaga.

Galerija

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Indijski lotos


Nedovršeni članak Indijski lotos koji govori o biljkama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.This article uses material from the Wikipedia article "Indijski lotos", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Nature & Plants

3d,model,rendering,library,tree,bush,flower,landscape,design,architecure,plant