powered by CADENAS

Social Share

Vrtuljak (8477 views - Game & Play & Gamification)

Vrtuljak (kajkavski: ringišpil) je naprava za jednu vrstu zabavne vožnje koji se sastoji od rotirajuće platforme i sjedala za putnike. Sjedala su tradicionalno u obliku drvenih konja ili drugih životinja i najčešće se kretaju mehanički gore-dolje uz pratnju cirkuske glazbe. Vrtuljci se mogu često naći na pučkim slavljima ili u zabavnim parkovima. Na američkim vrtuljcima su sjedala najčešće u obliku konja dok u Europi su sjedala češće u obliku različitih životinja ili prijevoznih sredstava. Svaka platforma koja se okreće mogla bi se nazvati vrtuljkom. Na dječjim su igralištima vrtuljci jednostavnog oblika, najčešće s tri kraka s ručkama i podlogom na koju bi se stalo te se okretalo pomoću nogu.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Vrtuljak

Vrtuljak

Vrtuljak (kajkavski: ringišpil) je naprava za jednu vrstu zabavne vožnje koji se sastoji od rotirajuće platforme i sjedala za putnike. Sjedala su tradicionalno u obliku drvenih konja ili drugih životinja i najčešće se kretaju mehanički gore-dolje uz pratnju cirkuske glazbe. Vrtuljci se mogu često naći na pučkim slavljima ili u zabavnim parkovima.

Na američkim vrtuljcima su sjedala najčešće u obliku konja dok u Europi su sjedala češće u obliku različitih životinja ili prijevoznih sredstava.

Svaka platforma koja se okreće mogla bi se nazvati vrtuljkom. Na dječjim su igralištima vrtuljci jednostavnog oblika, najčešće s tri kraka s ručkama i podlogom na koju bi se stalo te se okretalo pomoću nogu.


Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke na temu: Vrtuljak.


This article uses material from the Wikipedia article "Vrtuljak", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Game & Play & Gamification

3d,model,playground,board games,computer,strategy,thinktank