powered by CADENAS

Social Share

Fiat (14719 views - Brands)

Fiat je brand koji obuhvaća više industrijskih društava proizašlih iz dioničkog društva Fabbrica Italiana Automobili Torino, osnovanoga 11. srpnja 1899. godine u Torinu u Italiji. Fiat SpA je sada najjača talijanska privatna financijska i industrijska grupa.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Fiat

Fiat

Fiat S.p.A.
Vrsta Società per Azioni
Osnovana 1899
Sjedište
Sjedište Torino, Italija
Ključne osobe Sergio Marchionne, delegirani upravitelj
Izvršni direktor John Elkann
Djelatnost(i) automobilska
Proizvodi automobili
Neto dobit 51,832 milijarde EUR
Broj zaposlenih 172.012 (31. prosinca 2006.)
Holding tvrtka Exor
Divizije Fiat Group Automobiles (uključujući Chrysler), Maserati, Ferrari, Fiat Powertrain Technologies, Magneti Marelli, Chrysler, Teksid, Comau, Itedi (uključujući list La Stampa), Publikompass
Web stranica http://www.fiat.hr

Fiat je brand koji obuhvaća više industrijskih društava proizašlih iz dioničkog društva Fabbrica Italiana Automobili Torino, osnovanoga 11. srpnja 1899. godine u Torinu u Italiji. Fiat SpA je sada najjača talijanska privatna financijska i industrijska grupa.


Fiat Automobiles

Fiat Automobiles SpA je dioničko društvo koje proizvodi automobile s brandom Fiat, u sklopu Fiat Automobiles Group.

Povijest

Prva Fiatova tvornica otvorena je 1900. u Torinu, u Corsu Dante, sa 150 zaposlenih gdje su proizveli 24 automobila sa 3 kotača i 12 KS. Fiatov logo je dizajnirao Biscaretti 1904. Fiat se 1908. proširio i izvan Italije i tako bio dostupan u Njemačkoj i u SAD-u. Fiat je imao mnogo modela od kojih su najpoznatiji iz našeg doba Punto, Panda, Duna itd.

Sadašnji modeli


Fiat Group Automobiles

Fiat Group Automobiles (FGA) dioničko je društvo kojemu je stopostotni vlasnik Fiat SpA. Osnovano je 1. veljače 2007. kao slijednik dotadašnjeg društva Fiat Auto SpA. Potkraj travnja 2008. FGA je sklopila sporazum sa srpskom vladom o kupnji tvornice Zastava u Kragujevcu [1]. U travnju 2009. FGA je kupila 20% vlasništva Chrysler Group LLC, što je prodao Cerberus Capital Management L.P., započevši savez dviju tvrtki[2][3]. Po tom dogovoru Fiat treba do prve polovice 2014. stupiti u vlasništvo više od 50% Chryslera. Zajednički im je cilj proizvoditi više od 6 milijuna vozila godišnje.

Društva koja kontrolira FGA i njezin vlasnički udio

Joint ventures u kojima je FGA i njezin vlasnički udio


Fiat SpA

Fiat SpA je dioničko društvo, talijanska industrijska grupa nastala 1. siječnja 2011. od dotadašnje Fiat Group, pošto se od nje odvojila Fiat Industrial s proizvodnjom poljoprivrednih i industrijskih strojeva. Većinski dioničar je Exor, holding čiji su vlasnici potomci Fiatova utemeljitelja Giovannija Agnellija, s prezimenima Agnelli, Elkann i Nasi. Glavni dioničar i Exorov predsjednik je John Elkann.

Poduzeća u sklopu Fiata SpA i njegov vlasnički udio

Automobili
Dijelovi i proizvodni sustavi
Nakladništvo i komunikacije

Bilješke

  1. Comunicato ufficiale Fiat
  2. Službena izvijest FGA
  3. Članak u Corriereu della Sera

Vanjska poveznica

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Fiat
This article uses material from the Wikipedia article "Fiat", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Brands

3D,brand,good,trademark,company,copyright,good