powered by CADENAS

Social Share

Google Earth (16176 views - Business & Office)

Google Earth je program koji omogućuje virtualni 3D prikaz Zemljine površine, te svemira i od 5.0 verzije i mora . Prikaz je stvoren od mnogo različitih satelitskih slika koje nisu iz stvarnog vremena, već su naknadno spojene. Odabrani dio Zemljine površine je moguće uvećavati i otkrivati i najmanje detalje. Moguće je pregledavati gradove ili prirodne znamenitosti, ovisno o stupnju izoštrenosti slike toga područja (neka se područja jasnije vide na određenom uvećanju, dok su neka zamućenija). Zbog lakšeg pronalaska željene lokacije, u lijevom oknu prozora postoji jednostavan pretraživač. Treba samo upisati naziv mjesta, i virtualna Zemlja se počinje okretati i namještati za prikaz tražene lokacije.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Google Earth

Google Earth

Google Earth
Izdavač:Google Inc.
Operacijski sustav:Windows 2000, XP & Vista, Mac OS X, Linux
Vrsta:
Web stranica: http://earth.google.com/intl/hr/

Google Earth je program koji omogućuje virtualni 3D prikaz Zemljine površine, te svemira[1] i od 5.0 verzije i mora [2]. Prikaz je stvoren od mnogo različitih satelitskih slika koje nisu iz stvarnog vremena, već su naknadno spojene. Odabrani dio Zemljine površine je moguće uvećavati i otkrivati i najmanje detalje. Moguće je pregledavati gradove ili prirodne znamenitosti, ovisno o stupnju izoštrenosti slike toga područja (neka se područja jasnije vide na određenom uvećanju, dok su neka zamućenija).

Zbog lakšeg pronalaska željene lokacije, u lijevom oknu prozora postoji jednostavan pretraživač. Treba samo upisati naziv mjesta, i virtualna Zemlja se počinje okretati i namještati za prikaz tražene lokacije.

Druge korisne mogućnosti

Osim opisanog "putovanja" po virtualnoj Zemlji, postoje i dodatne informacije o pojedinim mjestima. Prikazuju se samo odabrane informacije, a to mogu biti slike s Panoramia, tekstovi s Wikipedije, istraživanja National Geographica, zatim ceste i putevi, granice (državne i regionalne), glavni i ostali gradovi, zračne luke, restorani, benzinske crpke, hoteli itd. Postoji i opcija za uključivanje 3D zgrada, a ona omogućava još realniji izgled određenog teritorija (samo neke zgrade imaju mogućnost trodimenzionalnosti).

Jezici

Od verzije 5.0 Google Earth je dostupan na 37 jezika (od kojih su četiri u dvije varijante):

Vanjske povezniceThis article uses material from the Wikipedia article "Google Earth", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Business & Office

3D