powered by CADENAS

Social Share

PlayStation 4 (16766 views - Consumer products)

PlayStation 4 (PS4) ime je igraće konzole osme generacije koju je proizvela japanska tvrtka Sony i pripada obitelji PlayStation konzola. Razvijanje konzole je počelo još u 2008. kako bi izbjegli kašnjenje u razvoju kao što se to dogodilo prilikom razvoja PS3. PS4 je izašla 15. studenoga 2013. u Sjevernoj Americi, a 29. studenoga u Europi, i konkurirati zajedno s Wii U-om i Microsoftom Xbox One-om, kao dio osme generacije igračkih konzola. Udaljavajući se od ćelijske arhitekture PlayStation 3, PlayStation 4 će krasiti jednostaniji AMD procesor u nadi da će privući širi okrug razvijača i podrške za sistem. Sony također planira da stavi više fokusa na socijalni gameplay, dodavanjem "share" (hrv. dijeli) gumba na novom kontroleru i omogućavanjem gledanja igara tijekom prijenosa od prijatelja. Konzola će se fokusirati na interaktivnosti sa drugim uslugama i uređajima, uključujući Gaikai, igračka usluga bazirana na oblačićima koja će nuditi sadržaj i igre koji mogu biti preuzeti; PlayStation EP koja će povezivati smartphoneove i tablete u sekundarni ekran da poboljša gameplay; i PlayStation Vitu koja će biti u mogućnosti da pokrene veliki broj igara preko opcije Remote play.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

PlayStation 4

PlayStation 4

PlayStation 4
Proizvođač Sony
Inačica PS4 (2013.)

PS4 Slim (2016.)
PS4 Pro (2016.)

Generacija Osma generacija
Prvo dostupan S.A.15. studeni 2013.
EU29. studeni 2013.
JP22. veljače 2014.
Mediji Blu-ray
DVD
Upravljač  PlayStation 4 Dual Shock Controller
PlayStation Move
PlayStation Vita
Online service PlayStation Network
Prodanih primjeraka 60.4 milijuna (12. lipnja 2015.)[1]
Najprodavanija igra Uncharted 4: A Thief's End

PlayStation 4 (PS4) ime je igraće konzole osme generacije koju je proizvela japanska tvrtka Sony i pripada obitelji PlayStation konzola. Razvijanje konzole je počelo još u 2008. kako bi izbjegli kašnjenje u razvoju kao što se to dogodilo prilikom razvoja PS3.

PS4 je izašla 15. studenoga 2013. u Sjevernoj Americi, a 29. studenoga u Europi,[2] i konkurirati zajedno s Wii U-om i Microsoftom Xbox One-om, kao dio osme generacije igračkih konzola.

Udaljavajući se od ćelijske arhitekture PlayStation 3, PlayStation 4 će krasiti jednostaniji AMD procesor u nadi da će privući širi okrug razvijača i podrške za sistem. Sony također planira da stavi više fokusa na socijalni gameplay, dodavanjem "share" (hrv. dijeli) gumba na novom kontroleru i omogućavanjem gledanja igara tijekom prijenosa od prijatelja. Konzola će se fokusirati na interaktivnosti sa drugim uslugama i uređajima, uključujući Gaikai, igračka usluga bazirana na oblačićima koja će nuditi sadržaj i igre koji mogu biti preuzeti; PlayStation EP koja će povezivati smartphoneove i tablete u sekundarni ekran da poboljša gameplay; i PlayStation Vitu koja će biti u mogućnosti da pokrene veliki broj igara preko opcije Remote play.

PS4 Pro

PS4 Pro je predstavljen na PSX-u 2016. uz PlayStation VR (prije su ga predstavljali kao Project Morpheus) i PS4 Slim. PS4 Pro je jači od svoga prethodnika (GPU Pro verzije ima 4.2 teraflopa za razliku od 1.8 dotadašnjih teraflopa), te podržava 4K rezoluciju. PS4 Pro također donosi bolje performanse prilikom igranja PS VR naslova.

Igre

Jack Tretton je rekao da će igre koštati od 0.99$ do 60.00$.[3]

Igre se mogu kupiti digitalno i na disku. Digitalne verzije se mogu kupiti na PlayStation Store-u gdje se plaćaju PayPalom, kreditnom karticom ili bonom od 150 kn koji se može kupiti u trgovini.

Neki od najistaknutijih ekskluzivnih naslova su Uncharted 4: A Thief's End, Horizon Zero Dawn, Bloodborne, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Driveclub, Gravity Rush 2, Infamous Second Son, Killzone Shadow Fall, The Last Guardian, Nioh, Ratchet & Clank (2016), Gran Turismo Sport i Until dawn

Među nadolazećim igrama su: Days Gone, Death Stranding, Detroit: Become Human, God of War (2018), The Last of Us Part II i Spider-Man (2018).

Vanjske poveznice

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: PlayStation 4
This article uses material from the Wikipedia article "PlayStation 4", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Consumer products

.max, Maya, Challenge, Competition, Rendering, 3D, Blender, Autodesk Maya, 3D Studio MAX (.3DS, .MAX), Maxwell, Animation, 3D Model, Autodesk Softimage, Cinema 4D, Rendering, Animation, 3Dartist, c4d, maxon, lowpoly, 3Dart, blender3D, 3D library