powered by CADENAS

Social Share

Fehmarn (7476 views - Countries & Continents)

Fehmarn (danski: Femern) otok je u Baltičkom moru koji pripada Njemačkoj. Prostire se uz istočne obale Schleswig-Holsteina, 18 kilometara južno od danskog otoka Lollanda. Na otoku živi oko 12.000 stanovnika. S matičnom Njemačkom povezan je mostom izgrađenim 1963. i dugim 963 metra. Od 2003. Fehmarn je i ime grada u koji su obuhvaćena sva naselja na otoku te njegova cjelokupna površina od 185 četvornih kilometara.Otok i grad upravno pripadaju okrugu Istočni Holstein.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Fehmarn

Fehmarn

Fehmarn

Fehmarn (danski: Femern) otok je u Baltičkom moru koji pripada Njemačkoj. Prostire se uz istočne obale Schleswig-Holsteina, 18 kilometara južno od danskog otoka Lollanda.

Na otoku živi oko 12.000 stanovnika. S matičnom Njemačkom povezan je mostom izgrađenim 1963. i dugim 963 metra.

Od 2003. Fehmarn je i ime grada u koji su obuhvaćena sva naselja na otoku te njegova cjelokupna površina od 185 četvornih kilometara.[1]

Otok i grad upravno pripadaju okrugu Istočni Holstein.

Galerija

  1. Službene stranice Grada Fehmarna Informacije o gradu: brojevi, nadnevci i činjenice, www.stadtfehmarn.de, pristupljeno 3. siječnja 2018.


This article uses material from the Wikipedia article "Fehmarn", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Countries & Continents

3D,cad,europe,americas,apac,emea,asia,australia,africa,