powered by CADENAS

Social Share

Namještaj (19067 views - Interior Design)

Namještaj ili pokućstvo označava predmete koji su namijenjeni prvenstveno korištenju u zatvorenim prostorima, kao što su stanovi, trgovine, uredi i drugo. To je skupni naziv za pokretne objekte koji podržavaju ljudsko tijelo (namještaj za sjedenje i ležanje), omogućuju smještaj predmeta, i drže objekte na horizontalnoj površini iznad poda. Pojam je u suprotnosti s nepokretnim stvarima (nekretninama). Namještaj je kombinacija elemenata koji pomažu oblikovati funkcionalne i/ili kreativne elemente prostorija, a nisu dio strukture zgrade (ili dio interijera). Za razliku od umjetničkih predmeta, najvažniji značaj namještaja leži u njegovoj korisnosti i upotrebljivosti. U namještaj spadaju primjerice: stolica stol krevet ormar Konstrukcija namještaj najčešće se izrađuje od drva, ali i od plastičnih i metala. Često se kombinira sa drugim materijalima kao što su tkanina, koža i dr.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Namještaj

Namještaj

Namještaj

Licensed under Creative Commons Attribution 2.0 (Tom Harpel from Seattle, Washington, United States).

Namještaj ili pokućstvo označava predmete koji su namijenjeni prvenstveno korištenju u zatvorenim prostorima, kao što su stanovi, trgovine, uredi i drugo. To je skupni naziv za pokretne objekte koji podržavaju ljudsko tijelo (namještaj za sjedenje i ležanje), omogućuju smještaj predmeta, i drže objekte na horizontalnoj površini iznad poda. Pojam je u suprotnosti s nepokretnim stvarima (nekretninama).

Namještaj je kombinacija elemenata koji pomažu oblikovati funkcionalne i/ili kreativne elemente prostorija, a nisu dio strukture zgrade (ili dio interijera).

Za razliku od umjetničkih predmeta, najvažniji značaj namještaja leži u njegovoj korisnosti i upotrebljivosti.

U namještaj spadaju primjerice:

Konstrukcija namještaj najčešće se izrađuje od drva, ali i od plastičnih i metala. Često se kombinira sa drugim materijalima kao što su tkanina, koža i dr.

Vanjske poveznice


Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke na temu: Namještaj.
This article uses material from the Wikipedia article "Namještaj", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Interior Design

3D,interior,architecture,furniture,kitchen,sanitary,bath,design,art