powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Božićni kolači (5488 views - Day Of)

Božićni kolači su slastice koje se tradicionalno peku za Božić. Božićni kolači imaju početak u receptima iz srednjovjekovne Europe, u kojima su se počeli koristili tada moderni sastojci kao što su: cimet, đumbir, crni papar, bademi i suho voće. Do 16. stoljeća, božićni kolači postali su popularni diljem Europe. Najranije primjerke božićnih kolača u SAD-u su donijeli Nizozemci u ranom 17. stoljeću. Najkasnije od sredine 19. stoljeća koriste se razni metalni oblici za kolače ("modlini"), koji su postali dostupni na tržištu. Često prikazaju vrlo stilizirane slike s temama poput božićnog drvca, snjegovića ili zvjezdica. Zbog dostupnosti toga pribora, počeli su se pojavljivati i prvi recepti za takve božićne kolače. U Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, od 1930.-ih, djeca su ostavljala na stolu kolačiće i mlijeko za Djeda Božićnjaka na Badnjak. Primjeri božićnih kolača su: kuglof, medenjaci, paprenjaci, božićni kruh, fritule i dr.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Božićni kolači

Božićni kolači

Božićni kolači su slastice koje se tradicionalno peku za Božić.

Božićni kolači imaju početak u receptima iz srednjovjekovne Europe, u kojima su se počeli koristili tada moderni sastojci kao što su: cimet, đumbir, crni papar, bademi i suho voće. Do 16. stoljeća, božićni kolači postali su popularni diljem Europe.

Najranije primjerke božićnih kolača u SAD-u su donijeli Nizozemci u ranom 17. stoljeću. Najkasnije od sredine 19. stoljeća koriste se razni metalni oblici za kolače ("modlini"), koji su postali dostupni na tržištu. Često prikazaju vrlo stilizirane slike s temama poput božićnog drvca, snjegovića ili zvjezdica. Zbog dostupnosti toga pribora, počeli su se pojavljivati i prvi recepti za takve božićne kolače.

U Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, od 1930.-ih, djeca su ostavljala na stolu kolačiće i mlijeko za Djeda Božićnjaka na Badnjak.

Primjeri božićnih kolača su: kuglof, medenjaci, paprenjaci, božićni kruh, fritule i dr.

Galerija

Božićni kolači
This article uses material from the Wikipedia article "Božićni kolači", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Day Of

Day Of, celebration,holiday