powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Originalna video animacija (9983 views - Game & Play & Gamification)

Originalna video animacija (japanski |オリジナル・ビデオ・アニメーション| Orijinaru bideo animēshon, poznata i pod skraćenicom OVA |オーブイエー / オーヴィーエー / オヴァ), je naziv za anime filmove ili serije koje su napravljene posebno za formate kućnog videa. Većina producenata OVA objavljuje iste direct-to-video, bez da ih prije emitira na televiziji ili kinima; ipak, postoje rijetke izminke kada se, primjerice, prvi dio OVA serije emitira za promotivne svrhe. OVA naslovi su izvorno bili dostupni na VHS-u, da bi kasnije bili popularni na LaserDiscu te naposljetku na DVD-u. Počevši od ljeta 2008., pojam OAD (original animation DVD) se počeo rabiti kako bi označio novu eru animea objavljenih na DVD formatu. Najduža anime OVA serija je Legenda o galaktičkim junacima, koja je obuhvatila 110 epizoda objavljenih izravno na videu od 1989. do 1997. godine.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Originalna video animacija

Originalna video animacija

Originalna video animacija (japanski |オリジナル・ビデオ・アニメーション| Orijinaru bideo animēshon, poznata i pod skraćenicom OVA |オーブイエー / オーヴィーエー / オヴァ), je naziv za anime filmove ili serije koje su napravljene posebno za formate kućnog videa. Većina producenata OVA objavljuje iste direct-to-video, bez da ih prije emitira na televiziji ili kinima; ipak, postoje rijetke izminke kada se, primjerice, prvi dio OVA serije emitira za promotivne svrhe. OVA naslovi su izvorno bili dostupni na VHS-u, da bi kasnije bili popularni na LaserDiscu te naposljetku na DVD-u.[1] Počevši od ljeta 2008., pojam OAD (original animation DVD)[2][3] se počeo rabiti kako bi označio novu eru animea objavljenih na DVD formatu.

Najduža anime OVA serija je Legenda o galaktičkim junacima, koja je obuhvatila 110 epizoda objavljenih izravno na videu od 1989. do 1997. godine.

  1. Nakayama, Whitney (21. prosinca 2004). Anime Glossary. G4 pristupljeno 11. travnja 2013
  2. 魔法先生ネギま!~もうひとつの世界~公式HP (Japanski). Kodansha pristupljeno 11. travnja 2013
  3. 今日の5の2 初回限定版コミック ~公式サイト~ (Japanski). Kodansha pristupljeno 11. travnja 2013


This article uses material from the Wikipedia article "Originalna video animacija", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Game & Play & Gamification

3d,model,playground,board games,computer,strategy,thinktank