powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Festival (7367 views - Day Of)

Festival označava javni događaj ili seriju svečanosti koja se redovno održava u nekom gradu ili lokaciji te je posvećena određenom aspektu umjetnosti i života. U prošlosti su festivali bili pretežno vjerskog karaktera (svetkovine), odnosno posvećeni određenom božanstvu, da bi kasnije dobili i sekularni sadržaj, pa tako danas imamo pivske festivale kao što je Oktoberfest u Münchenu, glazbene festivale kao Splitski festival ili filmske festivale kao Filmski festival u Cannesu. Sadržaj festivala ovisi o povodu, mjestu i vremenu, pa tako može uključivati vjerske obrede, gozbe, izložbe, kazališne i filmske predstave, odnosno športska natjecanja. Sudionici festivalskih natjecanja često znaju dobivati prestižne festivalske nagrade.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Festival

Festival

Festival označava javni događaj ili seriju svečanosti koja se redovno održava u nekom gradu ili lokaciji te je posvećena određenom aspektu umjetnosti i života. U prošlosti su festivali bili pretežno vjerskog karaktera (svetkovine), odnosno posvećeni određenom božanstvu, da bi kasnije dobili i sekularni sadržaj, pa tako danas imamo pivske festivale kao što je Oktoberfest u Münchenu, glazbene festivale kao Splitski festival ili filmske festivale kao Filmski festival u Cannesu.

Sadržaj festivala ovisi o povodu, mjestu i vremenu, pa tako može uključivati vjerske obrede, gozbe, izložbe, kazališne i filmske predstave, odnosno športska natjecanja. Sudionici festivalskih natjecanja često znaju dobivati prestižne festivalske nagrade.

Primjeri za festivaleThis article uses material from the Wikipedia article "Festival", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Day Of

Day Of, celebration,holiday