powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Priča o igračkama (11404 views - Movie)

Priča o igračkama (eng. Toy Story) je računalno-animirani film iz 1995. godine animacijskoga studija Pixar. Redatelj filma je John Lasseter, a glasove u originalnoj verziji posudili su između ostalih i Tom Hanks i Tim Allen. Producenti su Ralph Guggenheim i Bonie Arnold, a film je distribuirao Walt Disney Pictures. Scenarij potpisuju Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen i Alec Sokolow, dok je glazbu skladao Randy Newman. Priča o igračkama je prvi film koji koristio potpunu računalnu animaciju. Priča se usredotočuje na grupu igračaka koje ožive nakon što njihov vlasnik nije prisutan, fokusirajući se na Woodyja, kauboj igračku, i na Buzza Lightyeara, akcijsku igračku astronauta. Film je zaradio 361 milijuna dolara diljem svijeta. Recenzije i kritike su bile izuzetno pozitivne pohvaljujući osobito inovativnu animaciju i duhovitost scenarija. Film je dobio i nastavke. Priča o igračkama 2 bila je uspješnija od prvog izvornog filma. U listopadu 2009. godine obje verzije su dorađene u 3D izdanju, a 18. lipnja 2010. očekuje se i treći nastavak - Priča o igračkama 3.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Priča o igračkama

Priča o igračkama

Priča o igračkama
Priča o igračkama
Naslov izvornika Toy Story
Redatelj John Lasseter
Producent Ralph Guggenheim
Bonnie Arnold
Scenarist John Lasseter
Pete Docter
Andrew Stanton
Joe Ranft
Joss Whedon
Joel Cohen
Alec Sokolow
Glavne uloge Tom Hanks
Tim Allen
Don Rickles
Jim Varney
Wallace Shawn
John Ratzenberger
Annie Potts
John Morris
Laurie Metcalf
Erik von Detten
Glazba Randy Newman
Montaža Robert Gordon
Lee Unkrich
Distributer Walt Disney Pictures
Godina izdanja 1995.
Trajanje 81 min.
Država SAD
Jezik engleski
Proračun 30.000.000 USD
Sljedeći Priča o igračkama 2
Mrežno sjedište
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Priča o igračkama (eng. Toy Story) je računalno-animirani film iz 1995. godine animacijskoga studija Pixar. Redatelj filma je John Lasseter, a glasove u originalnoj verziji posudili su između ostalih i Tom Hanks i Tim Allen. Producenti su Ralph Guggenheim i Bonie Arnold, a film je distribuirao Walt Disney Pictures. Scenarij potpisuju Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen i Alec Sokolow, dok je glazbu skladao Randy Newman. Priča o igračkama je prvi film koji koristio potpunu računalnu animaciju. Priča se usredotočuje na grupu igračaka koje ožive nakon što njihov vlasnik nije prisutan, fokusirajući se na Woodyja, kauboj igračku, i na Buzza Lightyeara, akcijsku igračku astronauta.

Film je zaradio 361 milijuna dolara diljem svijeta. Recenzije i kritike su bile izuzetno pozitivne pohvaljujući osobito inovativnu animaciju i duhovitost scenarija.

Film je dobio i nastavke. Priča o igračkama 2 bila je uspješnija od prvog izvornog filma. U listopadu 2009. godine obje verzije su dorađene u 3D izdanju, a 18. lipnja 2010. očekuje se i treći nastavak - Priča o igračkama 3.

Hrvatska sinkronizacija

Unutarnje poveznice

Vanjske povezniceThis article uses material from the Wikipedia article "Priča o igračkama", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Movie

Movie, Animation, Cartoon