powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Kauboj (7404 views - Movie)

Kauboj (od engleskog cow = krava i boy = momak ili dječak) bio je u doba divljeg zapada zajednički naziv za čuvare stoke. U drugim područjima Novog svijeta zvali su se Gauchos (Argentina Urugvaj Paragvaj), Huasos (Čile) ili Vaqueros (Meksiko Venezuela) i vaqueiros (Brazil). Glavno vrijeme kauboja počelo je nakon 1865., a završilo 1880.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Kauboj

Kauboj

Kauboj

Kauboj (od engleskog cow = krava i boy = momak ili dječak) bio je u doba divljeg zapada zajednički naziv za čuvare stoke. U drugim područjima Novog svijeta zvali su se Gauchos (Argentina Urugvaj Paragvaj), Huasos (Čile) ili Vaqueros (Meksiko Venezuela) i vaqueiros (Brazil).

Glavno vrijeme kauboja počelo je nakon 1865., a završilo 1880.

Kauboj postaje legenda

Pogotovo oko 1930. postojao je u SAD-u nostalgičan hir prema kaubojima i njihovoj tradiciji pa su kaubojski šeširi, čizme, konj i oružje slovili kao vrlo muževni. Tada su bili popularni kauboji u brojnim stripovima, country glazbi, u modi i brojnim igranim filmovima.

Vanjske poveznice

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Kauboj


This article uses material from the Wikipedia article "Kauboj", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Movie

Movie, Animation, Cartoon