powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Programer (7484 views - Computer)

Programer - zanimanje koje uključuje zadavanje niza instrukcija u formaliziranom programskom jeziku uređaju (računalu) koji u ovisnosti o sadržaju instrukcije obavlja neku radnju. Niz instrukcija zovemo izvornim kodom programa. Danas se najčešće programiraju elektronička računala iako je moguće programirati i mehaničke uređaje kao što su posebni klaviri, šivaći strojevi i drugi (tj. elektro-mehanički uređaji). Računarstvo je znanost koja uči programere o umijeću samog programiranja i stvaranja računalnih programa.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Programer

Programer

Programer - zanimanje koje uključuje zadavanje niza instrukcija u formaliziranom programskom jeziku uređaju (računalu) koji u ovisnosti o sadržaju instrukcije obavlja neku radnju.

Niz instrukcija zovemo izvornim kodom programa.

Danas se najčešće programiraju elektronička računala iako je moguće programirati i mehaničke uređaje kao što su posebni klaviri, šivaći strojevi i drugi (tj. elektro-mehanički uređaji).

Računarstvo je znanost koja uči programere o umijeću samog programiranja i stvaranja računalnih programa.This article uses material from the Wikipedia article "Programer", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Computer

Computer, Hardware, Software