powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Svijet (8056 views - Countries & Continents)

Svijet je drugi naziv za Zemlju, univerzum, za skup ljudskih bića ili za skup država izvan vlastite.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Svijet

Svijet

Svijet
Ovo je glavno značenje pojma Svijet. Za umjetno otočje ispred Dubaija, pogledajte Svijet (Dubai).

Svijet je drugi naziv za Zemlju, univerzum, za skup ljudskih bića ili za skup država izvan vlastite.

Značenja

U filozofskom smislu, može se odnositi na svemir, sve što predstavlja stvarnost. U teološkom kontekstu, svijet se obično odnosi na materijal ili svjetovne sfere, za razliku od nebeskih, duhovnih, transcendentnih sfera. "Kraj svijeta", odnosi se na scenarij konačnog kraja ljudske povijesti, često u vjerskim kontekstima.

Svjetska povijest obično se shvaća kao povijest glavnih geopolitičkih zbivanja od prvih civilizacija do danas. Svjetska populacija je zbroj svih ljudskih populacija u bilo koje vrijeme. Na sličan način, svjetsko gospodarstvo je zbroj svih gospodarstava svih država, posebno u kontekstu globalizacije.

Kada se gleda svijet u cjelini koriste se pojmovi kao što su: "svjetski" i "međunarodni" (npr. Drugi svjetski rat, Svjetsko prvenstvo u nogometu, međunarodni poredak i sl.), bez nužnog sudjelovanja svih država svijeta.


Nedovršeni članak Svijet koji govori o zemljopisu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.



This article uses material from the Wikipedia article "Svijet", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Countries & Continents

3D,cad,europe,americas,apac,emea,asia,australia,africa,